נתונים ממחקר תצפיתי שכלל 499 נבדקים הראה שמטופלי טרשת נפוצה שלוקחים אבונקס, מדווחים על פחות תופעות לוואי כתוצאה מההזרקה באופן משמעותי בהשוואה לבטאסרון, קופסקון ורביף.
המחקר הראה גם שהמטופלים שלוקחים אבונקס פחות מפספסים הזרקות. תוצאות אלו הוצגו בכינוס האירופי הגדול לטיפול בטרשת נפוצה שנערך בגרמניה ה- ECTRIMS.
"מחקר זה מראה שטיפול באבונקס מוביל לפחות תופעות לוואי כתוצאה מן ההזרקה, ונושא זה חשוב כדי להגביר את היענות החולים לטיפול התרופתי. בתור הזריקה היחידה שנלקחת רק פעם בשבוע, האבונקס מאפשרת לאנשים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי, טיפול נוח לשימוש ואפקטיבי", כך אמר ד"ר קרסטן בייר, החוקר הראשי. "הנוחות של הטיפול התרופתי הינו פקטור משמעותי בשיקולי המטופלים, כי הם אינם מועניינים בטיפול שיפריע להם בחיי היום-יום".
פרוייקט המחקר הנוכחי, The Swiss MS Skin Project, תוכנן בכדי לקבוע את תדירות תופעות הלוואי כתוצאה מן ההזרקה, הכוללות נמק וליפואטרופיה (אזור מצולק כתוצאה מאיבוד שומן באזור ההזרקה), בתרופות הבאות: אבונקס, בטאסרון, קופקסון ורביף. מידע זה חשוב מכיוון שתופעות הלוואי בעקבות ההזרקה מורידות את ההיענות המטופלים להשתשמש בתרופה. המחקר כלל כמעט 500 נבדקים שהשתמשו בתרופה לאורך שנתיים לכל הפחות (משך הטיפול התרופתי הממוצע היה 5.9 שנים) ועקבו אחרי הנבדקים למשך שנה. תוצאות המחקר הראו:
פחות מטופלים שלקחו אבונקס סבלו מתופעות לוואי בעקבות ההזרקה [אבונקס= 13.4%, בטאסרון= 57.7%, קופקסון= 30.4%, רביף= 67.9%]. כשבחנו את הופעות הנמקים גילו שלאבונקס פחות תופעות באופן משמעותי, כמו קופקסון [אבונקס= 0.0%, בטאסרון= 5.7%, קופקסון= 0.0%, רביף= 6.0%]. כשבחנו את הופעת הליפואטרופיה גילו שוב, כי לאבונקס פחות תופעות לוואי מסוג זה[אבונקס= 1.2%, בטאסרון= 8.9%, קופקסון= 13.0%, רביף= 10.3%].
אף לא אחד מהמטופלים שלקחו אבונקס פספסו הזרקה בתקופה של 4 שבועות טרם ההערכה, בעקבות תופעות הלוואי של ההזרקה, בניגוד לטיפולים האחרים.
באדיבות אתר כמוני- חברים לבריאות הרשת החברתית הקהילתית הראשונה בעולם בשפה העברית המיועדת לחולים כרוניים, לבני המשפחה ואחרים. הרשת החברתית היחידה המשלבת מידע רפואי מקצועי עדכני ואיכותי. פורום בריאות